Wij staan voor daadkrachtig
advies en creatieve oplossingen
bij aan- en verkoop van bedrijven.
Finc Corporate Finance begeleidt ondernemers uit Midden-Brabant bij:
  • Het aan- en verkopen van onderneming(en)
  • Het bepalen van de ondernemingswaarde
  • Het oplossen van geschillen tijdens overnametrajecten
  • Het zoeken van de juiste opvolger bij een familiebedrijf
  • Het verkoopklaar maken een onderneming

Waardebepaling onderneming bij overlijden

Als ondernemer krijgt u in uw leven een keer te maken met het bepalen van de waarde van uw onderneming. Is het niet bij de verkoop van de onderneming, dan is het wellicht bij overdracht van het bedrijf aan een familielid of bij minder prettige gebeurtenissen, zoals bij echtscheiding of overlijden. Wees daarop bedacht en weet wanneer het belangrijk is om een waardebepaling te laten opstellen. Zeker in geval van overlijden is het prettig als zaken goed geregeld worden.

Bij het afwikkelen van nalatenschap wilt u namelijk dat alle nabestaanden en betrokkenen zonder zorgen verder kunnen. Behoort het ondernemingsvermogen tot de nalatenschap, dan is het belangrijk om tijdig een bedrijfswaardering op te laten stellen.

Afrekenen bij de fiscus: overlijdenswinst voor inkomstenbelasting/erfbelasting
Als de betreffende onderneming namelijk niet wordt opgevolgd binnen de familie moet er worden afgerekend met de Belastingdienst over de zogenaamde overlijdenswinst (inkomstenbelasting/ erfbelasting). De overlijdenswinst is de overwaarde van de onderneming op het moment van overlijden.

Voortzetting van de onderneming
Als de erfgenamen het bedrijf wel voortzetten, kan men kiezen voor het doorschuiven van belastingclaim en hoeft er niet direct te worden afgerekend bij de fiscus. Degene die de onderneming voortzet wordt geacht in de plaats van de overledene te zijn getreden. Dit is alleen het geval als de onderneming direct wordt voortgezet en gedurende 5 jaar.

Kortom het afwikkelen van nalatenschap kan en moet zonder zorgen. Maakt u vrijblijvend een afspraak met ons, dan informeren wij u over de mogelijkheden en vertellen wij u hoe we u kunnen ontzorgen in dit proces. Edward Gaakeer en Dennis Lighart (edward@finccorporatefinance.nl dennis@finccorporatefinance.nl of via 0416 - 675 150.

Edward Gaakeer RA
M 06 53 39 04 99
T 0416 67 51 50
Dennis Ligthart AA
M 06 53 74 27 53
T 0416 67 51 50

Waarom Finc Corporate Finance

Altijd met oog voor u als klant en uw omgeving
Betrouwbaar en met zorg voor uw belangen
Sterk in netwerken en met kennis van de regio
Daadkrachtig advies van toekomstgerichte specialisten

Meld u aan voor actuele nieuwsberichten