Wij staan voor daadkrachtig
advies en creatieve oplossingen
bij aan- en verkoop van bedrijven.
Finc Corporate Finance begeleidt ondernemers uit Midden-Brabant bij:
  • Het aan- en verkopen van onderneming(en)
  • Het bepalen van de ondernemingswaarde
  • Het oplossen van geschillen tijdens overnametrajecten
  • Het zoeken van de juiste opvolger bij een familiebedrijf
  • Het verkoopklaar maken een onderneming

Waardebepaling onderneming bij echtscheiding

U en uw levenspartner hebben besloten om niet samen verder te gaan. Een moeilijke beslissing. Bij alles wat er nu verder geregeld moet worden, loopt u ook aan tegen het waarderen van de onderneming waarin u participeert. Een belangrijke stap in het scheidingsproces. Met een gerust hart kunt u een bedrijfswaardering laten uitwerken door de specialisten van Finc Corporate Finance. Onze ervaring en vanzelfsprekend onze waarderingsexpertise zal zorgen voor een kwalitatief goede waardering van uw onderneming. U heeft dan daar in ieder geval geen omkijken naar.

Samen een belang in de onderneming. En nu?
In eerste instantie zal u er niet direct bij stilstaan, maar het waarderen van de onderneming komt met regelmaat voor bij echtscheidingen omdat veelal de echtgenoot ook mede-eigenaar is van de onderneming. De onderneming valt dan in de gemeenschappelijke boedel. Maar het kan natuurlijk ook dat de levenspartner geen belanghebbende is bij de onderneming als vennoot of als aandeelhouder, maar dat u wel in gemeenschap van goederen bent getrouwd.

Doet een dergelijke situatie zich bij u voor, dan is het voor u als ondernemer belangrijk om in beeld te krijgen wat de waarde van de onderneming is. Voor het formaliseren van een echtscheiding is dit van cruciaal belang.

Elke situatie is anders
Bij Finc Corporate Finance begeleiden we dergelijke, vaak ‘lastige’ trajecten en kijken we naar uw persoonlijke en zakelijke situatie. Samen met u bespreken we welke uitgangspunten we nemen bij onder andere het bepalen van de waarde van de onderneming en met welke tegengestelde belangen we rekening moeten houden. Elke echtscheiding is tenslotte anders en vraagt om maatwerk.

Een waardebepaling haalt u niet uit de jaarrekening
Belangrijk om te weten is dat u de bedrijfswaarde niet zomaar uit de jaarrekening kunt halen. We stellen een waardebepaling op aan de hand van meer financiële gegevens dan alleen de cijfers uit het jaarrapport. En daarnaast spelen ook niet-financiële gegevens een rol bij de waardebepaling.

Antwoorden op uw vragen

Wilt u vrijblijvend antwoord op uw vragen betreft het maken van een waardebepaling, neemt u dan gerust contact met ons op. Een afspraak is zo gemaakt en geeft vaak snel meer duidelijkheid over de te nemen stappen voor u als ondernemer. Neem contact op met onze specialisten Dennis Ligthart en Edward Gaakeer via edward@finccorporatefinance.nl of dennis@finccorporatefinance.nl of telefonisch via 0416- 675 150.

Edward Gaakeer RA
M 06 53 39 04 99
T 0416 67 51 50
Dennis Ligthart AA
M 06 53 74 27 53
T 0416 67 51 50

Waarom Finc Corporate Finance

Altijd met oog voor u als klant en uw omgeving
Betrouwbaar en met zorg voor uw belangen
Sterk in netwerken en met kennis van de regio
Daadkrachtig advies van toekomstgerichte specialisten

Meld u aan voor actuele nieuwsberichten