Wij staan voor daadkrachtig
advies en creatieve oplossingen
bij aan- en verkoop van bedrijven.
Finc Corporate Finance begeleidt ondernemers uit Midden-Brabant bij:
  • Het aan- en verkopen van onderneming(en)
  • Het bepalen van de ondernemingswaarde
  • Het oplossen van geschillen tijdens overnametrajecten
  • Het zoeken van de juiste opvolger bij een familiebedrijf
  • Het verkoopklaar maken een onderneming

Valkuilen bedrijfsoverdracht familiebedrijf

do 13 april 2017 14:04

De overdracht van het bedrijf in de familiesfeer is een complexe gebeurtenis. Het blijkt nogal eens mis te gaan bij de generatiewissel. Hier gaan we in op veel voorkomende valkuilen.

Emoties
De belangrijkste valkuil is de emoties die binnen de familie soms hoog kunnen oplopen. Het komt voor dat de zoon of dochter op grond van emotionele overwegingen tot opvolger is gebombardeerd. Maar is diegene ook capabel genoeg? En is de wil er wel om de ouders op te volgen?

Tip: Het begint bij goede gesprekken tussen ouders en kinderen. Het is van cruciaal belang voor de continuïteit van het familiebedrijf dat de neuzen dezelfde kant op staan. Ouders en beoogd opvolger moeten zichzelf in de spiegel durven aankijken. Is er geen match dan moet een opvolger buiten de familie worden gezocht.

Nalaten vernieuwing
Een nieuwe generatie betekent nieuwe inzichten in tijdperken die veranderen. Vernieuwing op het gebied van automatisering wordt vaak nagelaten. Hierdoor wordt de aansluiting met de veranderingen in de branche gemist. Vernieuwing binnen het familiebedrijf is noodzakelijk, zeker bij de wisseling van de wacht.

Tip: Combineer de kennis van de oude generatie met de heldere blik van de nieuwe generatie en creëer samen een visie op de toekomst voor het familiebedrijf!

Deskundige begeleiding
De bedrijfsoverdracht is niet alleen een financieel traject. Er komen ook veel juridische en fiscale aspecten bij kijken. In de praktijk blijkt het familiebedrijf niet altijd externe hulp in te schakelen. Dit komt het opvolgingsproces niet ten goede.

Om de bedrijfsoverdracht in goede banen te leiden is externe hulp inschakelen een must. Een onafhankelijke partij kan dan samen met de accountant en/of fiscalist tot een optimale begeleiding van dit ingewikkelde proces komen. U kunt ons hierover altijd bellen.

Volop kansen

Gelukkig zijn er ook veel kansen en mogelijkheden met een bedrijfsovername binnen de familie. We kunnen u daar ook heel veel over vertellen. Zaak is dat u rekening houdt met beiden; kansen en bedreigingen. Wilt u meer weten over de mogelijke valkuilen of kansen voor uw onderneming, neem contact op met Edward of Dennis van Finc Corporate Finance via 0416-675150 of via edward@finccorporatefinance.nl of dennis@finccorporatefinance.nl

Bekijk het complete nieuwsoverzicht
Deel dit bericht via:
Voor meer informatie over dit bericht:
Edward Gaakeer RA
M 06 53 39 04 99
T 0416 67 51 50

Waarom Finc Corporate Finance

Altijd met oog voor u als klant en uw omgeving
Betrouwbaar en met zorg voor uw belangen
Sterk in netwerken en met kennis van de regio
Daadkrachtig advies van toekomstgerichte specialisten

Meld u aan voor actuele nieuwsberichten