Wij staan voor daadkrachtig
advies en creatieve oplossingen
bij aan- en verkoop van bedrijven.
Finc Corporate Finance begeleidt ondernemers uit Midden-Brabant bij:
  • Het aan- en verkopen van onderneming(en)
  • Het bepalen van de ondernemingswaarde
  • Het oplossen van geschillen tijdens overnametrajecten
  • Het zoeken van de juiste opvolger bij een familiebedrijf
  • Het verkoopklaar maken een onderneming

Drukbezochte SamenOndernemenSessie: bedrijfsovername is actueel! Ook voor jonge ondernemers.

za 25 maart 2017 08:03

De boodschap van Edward Gaakeer, directeur/eigenaar van Finc Corporate Finance, was duidelijk afgelopen dinsdag. “Begin op tijd en met een gedegen plan aan de voorbereidingen van een toekomstige verkoop van uw onderneming.” Dinsdag 21 maart organiseerde Finc weer een Samen Ondernemen Sessie (SOS) voor ondernemers uit de regio. Dit keer met als thema bedrijfsverkoop en -overname en met een pragmatisch ingestoken presentatie van overnamespecialist Edward Gaakeer.

Overnamemarkt in beweging

Gaakeer startte zijn presentatie met de constatering: “Bedrijfsoverdrachten horen bij het ondernemersklimaat van vandaag. Niet alleen voor de Babyboomgeneratie, maar ook voor jonge ondernemers (40-50 jaar).” En dat was duidelijk zichtbaar. Met een opkomst van bijna vijftig ondernemers, waaronder vooral veertigers en vijftigers, was duidelijk te zien dat een bedrijfsverkoop niet alleen op de agenda staat van bijna-pensioengerechtigden.

Kort en bondig legde Gaakeer uit welke stappen in het proces cruciaal zijn, hoe je een onderneming echt verkoopklaar maakt en welke waarderingsvormen vandaag de dag veel gehanteerd worden. Maar ook het aankopen van een bedrijf werd nader belicht. Edward Gaakeer, sinds vorig jaar partner van landelijke speler Adcorporate, sprak positief over de ontwikkelingen in de markt en over het netwerk van Adcorporate met een groot aanbod van te koop aangeboden bedrijven in Nederland. “Met een duidelijke groeistrategie is overname zeker een interessante optie voor ondernemers”, aldus Gaakeer.

Na afloop ontvingen alle aanwezigen nog een praktische handleiding voor de aankoop én verkoop van een onderneming. “En welke deel lees je dan als eerste als je gaat verkopen?”, was de vraag van Gaakeer. “Juist, de handleiding voor het aankopen van een bedrijf! “

Samen met ons een SOS bijeenkomst organiseren?

Heeft u een onderwerp of product dat u in de schijnwerpers wil zetten tijdens onze kwartaalbijeenkomsten voor ondernemers? Neemt u dan contact op met Arno van Oosterhout via arno@fincaccountants.nl. De volgende bijeenkomst wordt georganiseerd in juni.

Bekijk het complete nieuwsoverzicht
Deel dit bericht via:
Voor meer informatie over dit bericht:
Edward Gaakeer RA
M 06 53 39 04 99
T 0416 67 51 50

Waarom Finc Corporate Finance

Altijd met oog voor u als klant en uw omgeving
Betrouwbaar en met zorg voor uw belangen
Sterk in netwerken en met kennis van de regio
Daadkrachtig advies van toekomstgerichte specialisten

Meld u aan voor actuele nieuwsberichten